ИЗРАЕЛ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ВОЕННАТА СИ ОПЕРАЦИЯ В СИРИЯ

netanjahu

Йерусалим, 15 ноември /Синхуа/

Министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху каза, че от съображение за сигурността на Израел ще продължи военната операция в Сирия.

По думите на главата на израелското правителство, независимо, че САЩ, Русия и Йордания по – рано постигнаха съглашение за прекратяване на огъня на юго-запад в Сирия, Израел от съображение за собствената си сигурност ще продължи да нанася удари по сирийската територия. Израел отдавна разглежда ливанското движение „Хизбола” като сериозна заплаха за сигурността си и обвинява Иран в доставянето на оръжие на групировката чрез коридор на сирийската територия. Израел вече няколко пъти нанесе удари по „Хизбола” като обстреля обекти в Сирия.

Напомняме, че САЩ, Русия и Йордания подписаха договор за прекратяване на военните действия на юго-запад в Сирия на 7 юли в йорданската столица Аман. Президентът на САЩ Доналд Тръмп и президентът на РФ Владимир Путин проведоха среща на 11 ноември, подчертавайки необходимостта от регулиране на сирийския конфликт с политически средства.

превод Милчо Александров

Tags: