КРИЗА И КОВИД-19

Untitled

МИЛЧО АЛЕКСАНДРОВ

  Понеже връзката, между очертаващата се световна икономическа криза и ковид-19 става все по-очевидна, и не може да се обясни с никаква теория на конспирацията, както се опитват някои. Защото теорията на конспирацията се използва от специалните служби и нелегалните организации. Но така, или иначе това все пак са инструменти. А инструментите служат, но не могат да обяснят обективните обществени процеси. Още по-малко това може да се обясни с нумерология и други шамански практики. Теоретиците на марксизма отдавна са дали отговор на този въпрос.

Защо по време на криза капиталистите винаги намаляват производството, спират фабриките и заводите и изхвърлят милиони работници на улицата? Маркс обясни: защото всяка капиталистическа криза е криза на възпроизводството! Няма смисъл да се произвежда, ако това, което е произведено преди, не се купува.

Тук е първата огромна полза от измамата за която послужи КВ-19 – „карантината“ (домашния арест) – усвояването на излишните стоки и спирането на производството на нови стоки. Това според организаторите на измамата с КВ -19 може да ускори изхода от кризата. Без „карантина“ този процес би продължил няколко месеца или дори години.

Втората огромна полза е задържане на революционната дейност на масите, тъй като при режима на домашен арест, т.е. премахването не само на буржоазно-демократичните свободи, но и на част от човешките свободи е невъзможно да се организира единен фронт на пролетариата. Едно е да се организира свалянето на Бойко Борисов, Главния прокурор и т.н.т. Съвсем друго е организиране на масите срещу местните и световни мафиоти и изграждане на съответна държава и нейните структури.

Третата огромна полза е освобождаването на вътрешния пазар от малкия и средния бизнес и пренасочването на получените по-рано потоци от печалби в джобовете на олигархията.

Четвъртото предимство е, че под прикритието на „епидемия“ и необходимостта от „карантина“ можете да откажете разходите за здравеопазване и образование, а спестените по този начин бюджетни средства могат да бъдат прехвърлени на олигархията под прикритието на „борба с епидемията“ например.

Петото предимство е, че гигантското нарастване на безработицата ще намали цената на труда, гладните пролетарии вече ще се съгласят да работят за купа супа, което означава, че използването им, например, под формата на трудови армии (свободни роби) ще донесе супер печалби на олигархията.

Дали тези, явно грабителски „практики”, ще им помогнат да се измъкнат от неизбежната криза е въпрос с много неизвестни. Но има едно сигурно средство, което световните бандити са използвали винаги в такива случаи и това е световната касапница, която върви в хибридния си вариант и в момента. Но религиозните идиоти, които продават живота си за паница леща или ще загинат, или все пак ще се осъзнаят и ще оставят редовните армии да решават главния политико-икономически въпрос с други средства. Което също не ни устройва, защото ще загинат наши, работнически, независимо от националността, момчета и момичета.

Затова е повече от наложително, най-напред комунистите – както винаги в такива случаи, да започнат разяснителна кампания против действията на световната бандитска паст в съюз с благословените от нея местни мафии.

Ние българските комунисти, предупреждаваме родните васали на ненаситните световни изверги, да не допускат техни войници и техника на наша територия. Защото,  въпреки всичко, все някой ще оцелее и ще им бъде потърсена сметка за неизбежните страдания на които те са готови да подложат нашия народ. Уверявам ги, ще проклинат момента в който са помислили да се занимават със слугинска, профашистка (глобалистка) политика. Идва време, когато спасението на „Запад” няма да функционира, понеже няма да има „Запад” такъв какъвто го познават.

Но все пак, може ли да се измъкнем от бъдещата касапница? Може! Но трябва спешно да се извършат някои работи, без които няма как да стане.

1) Процесът трябва да се оглави от работническата класа, към която постепенно трябва да се присъедини армията и част от полицията пряко или косвено. Но затова е необходимо да се реабилитира авторитета на БКП и да и́ се повери политическото ръководство. Профсъюзите да върнат класовия си характер и да влязат в неизбежно взаимодействие с комунистите, при което да се уточни програмата за действие на двете пролетарски организации.

2) Избиране на ръководни структури за провеждане на набелязаните мерки.

3) Изпълнение на програмата за действие.

Това е, както желаете. Едно от двете: или безмълвни роби, които ще платят кървавия данък на наши и чужди изедници – или организирани ще вземем съдбата в ръцете си.

Tags: ,