УЧЕНИЕТО НА САЩ ЗА ЯДРЕН РАЗГРОМ НА РФ СЕ ПРОВАЛИ

ТАТЯНА ДОБРОДЕЕВА

  Като че ли, на Америка много и се прииска да постави на колене непокорната Русия чрез ядрена атака… Въпреки, че преди няколко дни специалистите от Пентагона сериозно обсъждаха такава възможност.

Бойната прогноза за операция Bear Spear, извършена от  Стратегическото командване на САЩ, завърши с неуспех. Нейната цел беше да моделира бърз и частичен ядрен удар по Русия. В резултат на който светът щеше да се окаже в руини, САЩ щяха да изчезнат от лицето на Земята.

За това съобщи портала на Defense News чрез своя информация в специализирания обзор на разузнавателно-аналитичната компания Strategic Rorecasting Inc.

В частност, аналитиците съобщиха за виртуалните учения, които станаха легендарни с „бързия глобален удар”, който трябваше да бъде нанесен от САЩ по „евроазиатската автократична Usira”,  примерно разположена върху сегашната територия на Руската Федерация.

Причината за такъв удар стана комплексът от икономически и геополитически действия на държавата, включващи отказа за доставка на енергоносители за Европейския съюз, блокирането на флота на НАТО, навлязал в спорна акватория, за да окаже военна помощ на „трета държава”, заплаха от използването на военна сила от Усирия  срещу гражданите на северна държава, където се извършват масови протести.

  По данните на военните експерти, САЩ са могли да нанесат масиран удар с високоточни крилати ракети по стационарните ракетни шахти, частично по местата на дислокация на мобилните ракетни установки и по военни центрове за управление, като разположени в пространството секретни и окопани командни пунктове на стратегическите и обикновените въоръжени сили. Но, в хода на имитирането на атаката при максимално реалистични условия, САЩ получават неприемливи загуби в резултат на четири основни причини.

Първата е агентурната работа на противника на територията на САЩ, в хода на която стана известно за възможността от провеждането на такава операция, без да са известни „червените линии”, които я предизвикват, точния брой и тип задействано въоръжение. Но противникът, независимо от недостатъчната информация, можеше да извърши подготовка на средствата си за ПРО и ПВО, на мобилизационните си и евакуационни ресурси, на защитните си съоръжения и на силите си за ядрената тирада.

Втората причина се оказа съществуващата система, наречена в публицистиката „мъртва ръка”, която е недостъпна за ракетното противобункерно оръжие (включително носителите на ядрени бойни части) и специалните операции на силите със специално предназначение. След високоточните удари с минимално използване на ядрени носители с малка мощност ( с изключение на зарядите bunker buster), системата ще даде команда за изстрелването на командните ракети, останали в строя  на стратегическите сили (а това са около 30% от общия брой). Използването от противника на ракетно-ядрено оръжие с днешна характеристика, ще позволи пробиването на системата за ПРО и ще унищожи както инфраструктората и военните обекти, така и около 100 000 000  граждани, по оценка на аналитиците. Основната разрушителна роля ще изиграе подводният флот на противника, независимо от унищожаването на значителната му част в открития океан, най разрушителни ще се окажат залповете на подводните ракетоносци на противника, и произведени от Северния полюс в близост до територията на САЩ.

Третата и основна причина стана използването от противника на специални групи и средства, които на десетата минута от началото на операцията ще атакуват и ще нарушат работата на обществените, държавните и специалните компютърни системи, контролиращи транспортната, финансовата и енергийната дейност на САЩ.

В обзора се казва също, че анализа на тактиката и стратегията на атаката в резултат ще доведе до масирана ракетно-ядрена размяна на удари между Усирия и САЩ, в резултат на които двете страни ще получат неприемливи загуби. Прогнозата за жертвите се предвижда да бъде 400 000 000 човека…

Novorus.info                                 превод Милчо Александров

 

 

Tags: , , ,