НЕ НА АНТИКОМУНИЗМА В БЪЛГАРИЯ!

maf-5

Декларация на Интернационалния организационен комитет за създаване на Единен международен антиимпериалистически и антифашистки фронт

На 24 ноември 2016 година българският парламент на първо четене прие антикомунистически закон, в който провокационно се твърди, че „комунистическият режим е престъпен”. Законът иска отмяна на комунистическите символики и публикации, прави антикомунистическата пропаганда във висшите учебни заведения и училища задължителни и предвижда глоба за всички тези които не изпълняват този драконовски закон, при това за повторно нарушение сумата на глобата се удвоява.

Интернационалният организационен комитет за създаване на Единен международен и антиимпериалистически фронт изразява своето крайно възмущение за поредното настъпление на реакционните сили в България срещу правата на нейните граждани приличащи на средновековната инквизиция. За съжаление, това се случва в родината на Георги Димитров, великият комунист-антифашист, спечелил Лайпцигския процес, в страната, където през 1923 година беше извършено първото в света антифашистко въстание в отговор на фашисткия преврат, в който бяха убити и осакатени повече от 20 хиляди комунисти и членове на Земеделския съюз, бяха изгорени хиляди селски домове, бяха разгромени партийни организации и се унищожиха легални вестници. Фашистките бандити из цялата страна преследваха хората за техните комунистически убеждения, десетки хиляди бяха арестувани и задържани в казармите, затворите, бараките, където ги унищожаваха чрез глад и изтезания, много от тях бяха принудени да емигрират.

Днес във връзка с общата криза на цялата империалистическа система ръководството на Евросъюза провежда поредното антикомунистическо настъпление, в изпълнение на което буржоазните правителства на държавите, влизащи в този съюз, фалшифицират и пренаписват историята, като използват репресии против комунистите, опитват се да спрат тяхната дейност и да я обявят извън закона и да забранят комунистическата идеология.

Но законите за развитие на обществото никой не може да ги забрани, или отмени. Успешното развитие на Съветския Съюз, а след това и на другите страни от социалистическата общност нагледно показа на целия свят, че трудовият народ, взел властта в ръцете си, може прекрасно да мине и без буржоазна експлоатация, да строи живота си в съответствие със своите интереси и да го подобрява.

Интернационалният организационен комитет за създаване на Единен международен и антиимпериалистически фронт изразява солидарност с българските комунисти и настоява за отмяна на антикомунистическия закон, прекратяване на преследванията на комунистите и комунистическата идеология.

Антикомунизмът и фашизмът няма да минат!

г. Берлин, 8 декември 2016 година            

превод М Александров

 

 

Tags: , ,