БОЛИВАРСКА РЕПУБЛИКА ВЕНЕЦУЕЛА ОФИЦИАЛНО КОМЮНИКЕ

venecuela

Боливарската делегация няма да вземе участие в кръглата маса за диалога, предвидена за 8 и 9 август

Дворец Мирафлорес, Каракас. – Поради тежката и брутална агресия, извършвана непрекъснато и по най-коварен начин от администрацията на Тръмп срещу Венецуела, която включва незаконната блокада на икономически, търговски и финансови дейности, президентът на републиката, Николас Мадуро Морос, взе решение да не изпраща боливарската делегация за участие в кръглата маса за провеждане на диалог в Барбадос.

Това съобщи в сряда ръководителят на боливарската делегация, Хорхе Родригес, в изявление, разпространено чрез социалната мрежа Туитър.

В този смисъл представителите на Боливарското правителство няма да присъстват на срещите, насрочени за четвъртък, 8 август и петък, 9 август, в рамките на диалога, подпомогнат от правителството на Кралство Норвегия.

В комюникето се казва следното:

Въпреки че делегацията от опозицията, определена от депутата Хуан Гуайдо, вече се намира в Барбадос за кръга от преговори, насрочен за тази седмица, президентът Николас Мадуро Морос реши да не изпраща венецуелската делегация по този повод поради тежката и брутална агресия, извършвана непрекъснато и по най-коверен начин от администрацията на Тръмп срещу Венецуела, която включва незаконната блокада на нашите икономически, търговски и финансови дейности. В същото време ние, венецуелците, отбелязваме с дълбоко възмущение, че ръководителят на опозиционната делегация, Хуан Гуайдо, приветства, насърчава и подкрепя тези действия, които вредят на суверенитета на нашата страна и на най-елементарните човешки права на нейните жители.

При това положение ние решихме да не присъстваме на срещите, насрочени за четвъртък, 8 август и петък, 9 август, в рамките на диалога, подпомогнат от правителството на Кралство Норвегия.

Венецуела се готви да преразгледа механизмите на този процес, така че неговото продължение да бъде наистина ефективно и съобразено с интересите на нашия народ.

Каракас, 7 август 2019 г.

Tags: