ПСЕТА И ВЪЛЦИ ВИЯТ В СТРАНАТА

MPA-6

Милчо Александров

В навечерието сме на 75-та годишнина от Деветосептемврийското антифашистко, народно въстание извършено през 1944 година. Това въстание се приема от всеки честен човек на труда, като социалистическа революция. Защото тя положи началото на предпоставките за изграждането на социализма в НРБ. Ние, които имахме щастието да живеем по това време, можем да сравняваме живота при социализма и днешния капитализъм, можем да разберем какво изгубихме и какво „спечелихме” от „демокрацията”. По тази причина за нас тази дата е велик преломен момент за България в движението и от капитализъм – към комунизъм. Тази дата вселява в нас чувството на гордост от постигнатите успехи на страната ни, вървейки по този път под ръководството на нашата БКП.

Но светът е настръхнал. Тези които, в своята алчност, предизвикаха поредната световна криза искат да излезнат от нея, чрез поредната световна война. Съвременните фашисти – глобалистите друг път за излизане от нея нямат. Само че, едно е да искаш, друго е да можеш и като не можеш се налага, черната работа да ти свършат такива жалки същества като управниците в бившите социалистически страни. Те всички, вкупом обкръжават РФ с американски бази, а някои като г-н Каракачанов,  ги маскират като съвместни. Нека да си спорят колкото си искат дали са американски или съвместни – участта на всички ще бъде еднаква – пълно унищожение при безумното изпълнение на заповедите на Пентагона. Жалко е само едно, че голяма част от народа ни ще изчезне заедно със „спорните” военни бази, разположени на българска територия.

Всяка война започва с очерняне на противника по повод и без повод. Да прочетем сега, как се използва 9 септември в тяхната идеологическа подготовка. Ще посоча само някои от заглавията в официалната буржоазна преса в интернет: „9 септември: най голямата трагедия в новата българска история”(DW); „Кой какво освободи през септември 1944 година?”(Webcafe); „9 септември –датата, на която българският народ бе непоправимо разделен” (FROG NEWS); „Какво пазят архивите за преврата на 9 септември 1944 г.” (OFF News); Деветте парадокса на Девети септември” (168 часа); „9 септември 1944 г. – подарък от Хитлер? (24 часа) и други такива подобни. А поведението на МВнР по повод на руската изложба е илюстрация на васалната политика на РБ България, която безропотно изпълнява нарежданията на САЩ. Разбира се от фактологична гледна точка то изглежда нескопосано и жалко, но от политическа… илюстрира много добре посоката на главния удар.

Какъв е извода който трябва да направим: Всички антифашистки (антиглобалистки) сили трябва да са готови да реагират, когато „спорните” бази решат да провокират ГЩ на РФ.

Не можем да си позволим да бъдем спокойни, когато в страната ни се носи вой на война, където наши и чужди гангстери се подиграват с  народа ни.

 

Tags: