ДО ВСИЧКИ ОРГАНИЗАЦИИ НА ИКОР

  Скъпи другари, това е проект на ИКОР. Моля, отговорете възможно най-скоро. Съвместното изявление на ИКОР е спешно.

  Проекторезолюция на ИКОР относно войната срещу палестинския народ: Спрете държавния терор и войната срещу палестинския народ! Световна солидарност с борбата за освобождение на Палестина!

Спрете разрушителните бомбардировки на Газа!

  ИКОР остро осъжда и презира налагането на военно положение, бруталните бомбардировки, пълната блокада на ивицата Газа и разполагането на сухопътни сили от крайно дясното израелско правителство на Нетаняху.

  Шокираната ционистка държава сега се обръща към необуздана безпощадност, обявявайки извънредно положение и война, за да ускори клането на палестинския народ в ивицата Газа, Западна Йордания чак до Ливан и разширяващата се колониална окупация, която продължава от много години. Правителството вече спря електричеството в ивицата Газа. Сега е прекъснато и подаването на вода и храна. Спирането на електричеството на 2,2 милиона души има за цел да убие масите или да ги изгони изцяло от региона. Фактът, че Израел има силата да направи това, ярко характеризира ежедневното и структурно потисничество на палестинците в Газа.

  През последните години, и още повече при правителството на Нетаняху, което обаче не се различава фундаментално от „опозиционните“ политици, ционистката заселническа политика лишава палестинския народ от неговата земя, потъпква палестинското самоопределение и правото на живот до степен на геноцид и разпространяване на расистки, нечовешки заблуди за превъзходство с помощта на ционистката идеология.

  Всичко това би било невъзможно без подкрепата на империалистическите държави, преди всичко на американския империализъм, както и на империалистическия ЕС в икономическо, военно и политическо отношение!

  Срещу всичко това е необходима решителна съпротива в целия свят!

  Атаката на Хамас, в съюз с други сили, се използва от израелското правителство като претекст за започване на война, която може да ескалира в пожар в целия регион.

  Организациите, включени в ИКОР, са обединени в решителната защита на правото на самоопределение на палестинския народ!

  Протестирайте и се борете решително срещу държавния терор на правителството на Нетаняху!

  Палестинският народ има право на въоръжени актове на съпротива, които са следствие от всички престъпления, извършени от Израел срещу палестинците (убийства, изтезания, завземане на земя, кланета, бомбардировки…). Това включва действия в собствената страна срещу израелската окупационна армия и срещу войнствени групи като заселници, които убиват хора всеки ден, окупират земя, която не им принадлежи, и потискат палестинския народ в продължение на десетилетия. Това се случва системно, въпреки безбройните декларации на ООН.

  Партньорството и помирителните отношения на колаборационистките политически ислямисти от Хамас и Ислямския джихад с реакционните, колониални, фашистки политически ислямистки режими в региона и с империалистите, се разраснаха през годините. Без извеждането на революционните демократични сили на преден план в редиците на палестинската национално-освободителна борба и тяхното издигане до ръководството на движението, тази славна борба за свобода няма да може да преодолее буржоазните препятствия, които стоят пред нея, освен това ще има сътрудничество с всички революционни сили в региона и в света, срещу интересите на империалистическите сили. Освободителните сили никога не трябва да възприемат методите на своите противници, като например клането на цивилни.

  Освобождението на палестинския народ,  не може да бъде постигнато без свалянето на окупаторската държава Израел и расисткия режим на апартейд на буржоазните политически сили,  без борбата на народите, стремящи се към пълно равенство, доброволно единство и социализъм.

  Най-важните съюзници са работниците и широките маси по света в антиимпериалистическото движение за демокрация, свобода и социализъм! Палестинската освободителна борба може да се възползва от различията в тактиката и трябва да се бори, за да привлече съюзници, но тя има перспективи само ако остане независима от националистическите и реакционно-фашистките сили и в крайна сметка преследва перспективата на социализма. Това е и горчивият опит от иранската революция след свалянето на шаха.

  Отменете военното положение, изтеглете всички окупационни сили от Палестина!

  Солидарност с освободителната борба на палестинския народ!

  Нека активно защитаваме правото им на съпротива срещу окупацията и потисничеството!

 Свобода на всички демократични политически затворници!

  Да живее пролетарският интернационализъм в борбата за демокрация, свобода и социализъм!