ЗА АНТИИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКАТА СОЛИДАРНОСТ, ЗА СВОБОДАТА НА ПАЛЕСТИНА – СРЕЩУ ИМПЕРИАЛИЗМА И ЦИОНИЗМА!

  Конфронтацията между палестинците и израелските военни не е война между две еднакво силни страни. В най-добрия случай палестинците имат в ръцете си самоделни ракети, леки огнестрелни оръжия или просто камъни. Израел има тежко въоръжена модерна армия.

  Цялата „мощ“ на Израел е резултат от „спонсорството“ от САЩ и световните ционистки кръгове. Неслучайно американските власти веднага след изостряне на ситуацията незабавно обявиха подкрепата си за израелските власти.

  Влошаването на ситуацията изигра   министър-председателят, крайнодесния политик на Израел Б Нетаняху, над когото висеше заплахата от неизбежна оставка. Разпалването на военната истерия се използва от управляващите кръгове на Израел за подхранване на ултрадесни настроения в еврейското общество, за създаване на картина на „обсадена крепост“.

  Обстрелът на гъсто населената палестинска ивица Газа от израелската армия е варварски акт, при който загиват цивилни, жени и деца. В своята окупационна политика ционистите станаха „достойни” приемници на методите на фашистите. Самата човеконенавистническа идеология на съвременния ционизъм – официалната идеология на Израел – по своята същност е вид фашизъм.

  Няма да има мирен живот в земята на Палестина, няма да има мир между арабите и евреите, докато Тел Авив се управлява от зъл крайно десен режим, подкрепян от Вашингтон.

  Ционисткият режим на Израел, който сее раздори между народите, трябва да бъде премахнат.

  Израелската армия трябва да бъде разоръжена.

  Палестинските територии, окупирани от израелските войски, трябва да бъдат освободени от нашествениците.

  Арабските бежанци трябва да се върнат в Палестина.

  Еврейската държава трябва да се върне в границите, определени  от ООН, а в Палестина да се  създаде арабска държава.

  Постигането на тези цели ще изисква международна антиимпериалистическа солидарност.

  Мирът между народите в Близкия изток е възможен само в резултат  краха на империализма, отказ от капитализма и мизантропските идеи за национално, расово или религиозно превъзходство.

  Последователната борба за национално освобождение и мир между народите е борба за социалистическата революция.

VKPB.RU  превод Милчо Александров