ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ЗА СЪБИТИЯТА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК

  Българските комунисти осъждат провокаторската дейност на САЩ при решаването на въпроса на арабско-израелския конфликт, в нарушение решенията на ООН.

  Това, което се случва по отношение на Палестина и Израел е ужасно. Горчивината в Израел и Палестина е невероятна. Обръщаме се и към двете страни от конфликта: не посягайте на цивилното население, старите, болните хора, жените и децата!

  Нашата позиция е за незабавно прекратяване на военните действия и преговори за изпълнение  решенията на ООН, според които трябва да се изгради и държавата Палестина, да се утвърдят трайно границите между двете страни, а Йерусалим да бъде превърнат в отворен град под контрола и защитата на Съвета за сигурност при ООН.

  Ние се обръщаме към големите армии в света и региона да не използват, създалия се многогодишен конфликт за разпалване на поредната авантюра, с цел отвличане на вниманието от сериозната империалистическа, икономическа криза,  вследствие  алчността на корпорациите от САЩ, Англия и Европа. Те, чрез купените от тях „правителства“, за пореден път ни доказват, че няма такова  престъпление което да не могат да извършат с цел по-големи печалби, като поробването на цели народи, или тяхното заличаване.

  Ние българските комунисти винаги сме защитавали и ще защитаваме интересите на работническите класи по света. По тази причина ние не можем да приемем вероломното противопоставяне на работниците от Израел и Палестина, които са в основата на армиите от тези страни, и са основните жертви в конфликта. Нека ротшилдовци, рокфелеровци, блекроковци, фордовци, монсантовци, соросоидовци и други такива подобни вземат оръжието и да ни покажат какво могат, стига са използвали нашите другари за „пушечно месо“.

  Не на войните!

  Да на мира!

ЦЕНТРАЛЕН КОМИТЕТ НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

21 ОКТОМВРИ 2023 ГОДИНА – СОФИЯ